Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.05.2024, 10:43

Підходи до забезпечення кібербезпеки у сфері нотаріату мають бути переглянуті

photo2.jpgКерівник управління забезпечення діяльності Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України Сергій Прокопенко взяв участь у конференції: «Пошук ефективних шляхів захисту інформації в Єдиних та Державних реєстрах, інших інформаційних системах, що використовуються нотаріусами України для виконання їх функцій».
 
Захід організовано Нотаріальною палатою України. У ньому також взяли участь представники Мін’юсту, Мінцифри, НАІС, ІТ-компаній та фахівці з кібербезпеки.
 
photo1.jpgУ своєму виступі Сергій Прокопенко зосередив увагу на ефективних рішеннях протидії фішингу, який є одним з основних видів кібератак, з якими стикаються нотаріуси та державні реєстратори. Він підкреслив необхідність впровадження заходів з підвищення кібербезпеки та посилення захисту у всіх інформаційних системах нотаріату.
 
photo3.jpg«Нотаріат під прицілом фінансово-мотивованих кіберзлочинців та хакерських груп підконтрольних спецслужбам росії. Необхідно невідкладно запровадити централізовану систему захисту, яка забезпечить ефективну протидію сучасним загрозам. НКЦК готовий сприяти Нотаріальній палаті Україні та Мін’юсту у вирішенні цього питання», – зазначив керівник управління.
 
Також під час конференції, з-поміж іншого, було обговорено актуальні кіберзагрози та способи захисту від них.